Badbevalling

Een speciaal bevalbad kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling. Veel vrouwen voelen zich direct ontspannen wanneer zij in het warme bad stappen. Door het warme water voelt de pijn minder scherp. Door de bewegingsvrijheid die je hebt, kun je zachtjes bewegen en wiegen terwijl het water, en eventueel je partner, je ondersteunt. Je lichaam bepaalt zelf de bewegingen in het water.

De prikkels uit de omgeving worden door vrouwen minder waargenomen wanneer zij in het water zijn. Het water is een natuurlijke barrière tussen de buitenwereld en jouw lichaam. Het helpt om te ontspannen en wanneer je meer ontspant tijdens de bevalling, krijgt je lichaam meer ruimte om endorfine aan te maken; jouw natuurlijke pijnstiller.

Het warme water versoepeld ook je bekkenbodemspier, waardoor de kans op inscheuren of inknippen kleiner wordt. Na een badbevalling is er vaak minder bloedverlies. Het warme water heeft de doorbloeding gestimuleerd en de bevalling in een bad verloopt vaak vlotter dan ‘op het droge’. Hierdoor is de baarmoeder minder uitgeput en trekt na de geboorte van je baby stevig samen om de placenta geboren te laten worden met als resultaat: kans op minder bloedverlies.

Het moment van vertrek naar het ziekenhuis bepalen we samen met jou. Meestal vertrekken we vanaf ongeveer 3-4 cm ontsluiting tot uiterlijk 7-8 cm ontsluiting. We houden hierbij rekening met spitstijden, weersomstandigheden en de afstand tot het ziekenhuis.

Een badbevalling is voor baby’s een rustige overgang vanuit de buik naar onze wereld. Ze kunnen even bijkomen in het water, voordat ze boven water komen. Het is een prachtig gezicht om de rustige bewegingen van een pasgeboren baby in het water te zien. Om zuurstoftekort hoef je je geen zorgen te maken, aangezien de navelstreng je kindje nog van zuurstof voorziet.

Een badbevalling is net zo veilig als iedere andere methode. Wel vraagt een badbevalling wat meer voorbereiding, zoals het huren van een speciaal bevalbad. Dit kan gemakkelijk via onze praktijk. Wanneer je graag in bad wilt bevallen, is het raadzaam dit tijdig bij ons aan te geven. Wij reserveren dan een geschikt bevalbad voor jou. Dit bevalbad huur je vanaf 37 weken zwangerschap en mag je 5 weken in huis houden.

Via www.bevallingsbaden.nl/korendijk bestel je een pakket met benodigdheden voor een badbevalling.

Heb je vragen of maak je je zorgen? Wij zijn altijd bereikbaar.

Verloskundigenpraktijk Korendijk
Marktveld 2
3264 AL Nieuw-Beijerland

Tel: 06-51469869
Spoed: 06-51469869
Mail: info@verloskundigen-korendijk.nl

Volg ons op