Beladvies
Wij zijn altijd bereikbaar!

We vinden het belangrijk dat je ons belt wanneer jij daar behoefte aan hebt. Heb je dringende vragen, twijfel je ergens over of maak je je zorgen? Wij zijn 24 uur per dag, elke dag van de week telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-51 469 869.

We willen dat je in ieder geval belt bij:
Verminderde kindsbewegingen

Wanneer je minder bewegingen van de baby voelt in je buik dan voorheen, bel ons dan.

Vruchtwaterverlies

De meeste bevallingen beginnen met weeën. Slechts 10% begint met het breken van de vliezen. Wanneer dit gebeurt, noteer de tijd en kijk naar de kleur van het vruchtwater. Doe een dik maandverband in en bewaar deze totdat wij bij je zijn. Bij helder vruchtwaterverlies bel je ons overdag.

Bel ons direct:

•  wanneer het vruchtwater geel, groen of bruin van kleur is
•  wanneer het hoofdje van de baby de laatste controle niet ingedaald was.

Vaginaal bloedverlies

Een beetje slijmerig bloedverlies hoort bij een bevalling. Is de hoeveelheid bloedverlies meer dan een normale menstruatie, bel ons dan direct.

Regelmatige weeën

Weeën beginnen over het algemeen rustig. Nu en dan voel je dat je buik hard wordt en doet het wat pijn. Soms kunnen het voorweeën zijn, dan zakt het weer af. Wanneer het weeën zijn die het begin van de bevalling aangeven dan zullen ze juist toenemen. Je gaat dan merken dat de kracht, lengte en frequentie van de weeën toeneemt en er zal steeds meer regelmaat in komen.
Geen geboorte verloopt hetzelfde! Afhankelijk van het eventuele verloop van voorgaande bevalling(en) of individuele situaties geven we je een individueel beladvies.

Als richtlijn kun je het volgende aanhouden wanneer ons te bellen:

1. Geboorte van een eerste kindje: een uur lang regelmatige weeën, waarbij de weeën iedere 3-4 min komen en ongeveer 60 seconden duren.
2. Geboorte van een tweede of volgende kindje: een uur lang regelmatige weeën, waarbij de weeën iedere 5 min komen en ongeveer 60 seconden duren.
3. Bij plotseling zeer krachtig worden van de weeën of wanneer je het gevoel hebt dat de geboorte niet lang op zich laat wachten.

Heb je vragen of maak je je zorgen? Wij zijn altijd bereikbaar.

Verloskundigenpraktijk Korendijk
Marktveld 2
3264 AL Nieuw-Beijerland

Tel: 06-51469869
Spoed: 06-51469869
Mail: info@verloskundigen-korendijk.nl

Volg ons op