(Borst)voeding
Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor je baby. Borstvoeding is volledig afgestemd op de behoefte van je baby en geeft je kindje de beste start. Baby’s die borstvoeding krijgen, hebben minder kans om allergieën, hartaandoeningen, suikerziekte, kanker en zwaarlijvigheid te ontwikkelen.

Borstvoeding geven is even oefenen. Zeker in de eerste twee weken na de geboorte kan het aanhappen van je baby best gevoelig zijn. Dit is in de meeste gevallen normaal. Het is goed om te weten dat borstvoeding geven ook een leerproces is. Geef jezelf en je kindje de tijd om te wennen en zie het begin als een investering voor de toekomst. Wanneer jij en je kindje de slag te pakken hebben, is het geven van borstvoeding een hele prettige manier van samenzijn.

Borstvoeding heeft daarnaast voor jou vele lichamelijke voordelen. Je hebt minder kans op bloedingen na je bevalling en borstvoeding heeft een beschermend effect op de ontwikkeling van diverse soorten kanker, waaronder borstkanker en eierstokkanker.

Kunstvoeding

Bij sommige vrouwen komt de borstvoeding niet op gang of misschien geef je liever geen borstvoeding. Kunstvoeding is dan het alternatief. Ook kun je overwegen om donormelk te geven aan je baby. Dit is afgekolfde moedermelk van een andere moeder. Informeer bij ons wanneer je hier meer over wilt weten.

Voor pasgeboren baby’s is zuigelingenvoeding 0-6 maanden geschikt. Het is handig als je deze voeding én 1 of 2 flesjes al in huis hebt voordat je baby geboren is.

Verloskundigenpraktijk Korendijk
Marktveld 2
3264 AL Nieuw-Beijerland

Tel: 06-51469869
Spoed: 06-51469869
Mail: info@verloskundigen-korendijk.nl

Volg ons op