Preconceptioneel consult

De gezondheid en leefstijl van jou en je partner in de periode voordat je zwanger wordt en de eerste maanden van de zwangerschap hebben meer invloed op de ontwikkeling van je kind dan men vroeger dacht. Sommige dingen kunnen namelijk al voor de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je kind. Het is belangrijk je hierop zo goed mogelijk voor te bereiden, het liefst al een half jaar voor de bevruchting. Zo geef je zelf jouw zwangerschap en de gezondheid van je kind de beste start. Daarom bieden wij het preconceptioneel consult, ook wel kinderwensspreekuur genoemd. Samen bekijken we hoe je zo gezond mogelijk zwanger kan worden. Het kinderwensspreekuur is voor iedereen die een kinderwens heeft. Het maakt niet uit of je al wel of juist nog geen kinderen hebt, of je anticonceptie gebruikt en of je een miskraam hebt gehad. Het is fijn om samen met je partner naar de afspraak te komen

Advies op maat

Tijdens het consult bespreken we hoe jij én je partner het best kunnen voorbereiden op een zwangerschap. Behalve advies over voeding en leefstijl, gaan we ook na of er een verhoogd risico bestaat op complicaties tijdens de zwangerschap. En of dat je een verhoogde kans hebt op een kind met een aangeboren afwijkingen. We zullen ook uitvoerig vragen naar jullie (medische) voorgeschiedenis. We maken een schriftelijk verslag van dit consult, dat eventueel naar de huisarts kan worden verstuurd.

Vragenlijst

Heb je een kinderwens, vul dan de vragenlijst in op www.ZwangerWijzer.nl en neem deze mee naar de afspraak. Aan de hand van de antwoorden kunnen eventuele risico’s makkelijker worden ingeschat.

Kosten

De kosten voor een preconceptioneel consult bedragen €55,27. Het consult duurt ongeveer 45 minuten. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden dit consult; informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Verloskundigenpraktijk Korendijk
Marktveld 2
3264 AL Nieuw-Beijerland

Tel: 06-51469869
Spoed: 06-51469869
Mail: info@verloskundigen-korendijk.nl

Volg ons op